Audicien: alles wat je moet weten

Weet jij precies wat een audicien doet? Misschien komt het woord je bekend voor maar weet je niet precies wat voor werk een audicien doet. Hier zal je lezen wat een audicien precies is en wat een audicien precies doet. De kans is namelijk best waarschijnlijk dat jij er ooit in je leven mee te maken krijgt. Dan kun je maar beter alle ins en out weten!

 

Wat is een audicien?

Een audicien is een professional die jou begeleidt adviseert en helpt. En dan wel op het gebied van jouw gehoor. Een audicien is namelijk een hoorspecialist. Om erachter te komen of jij een hoortoestel nodig hebt, zal de audicien dan ook eerst bij jou een hoortest afnemen. Daarna kun je op maat gemaakt advies verwachten. Hiermee wordt bedoeld dat je advies zult krijgen over het juiste hoortoestel voor jouw specifieke gehoorverlies. Elk gehoorverlies is weer anders en een audicien is dé aangewezen persoon om jou hierover te adviseren. Dit advies wordt vaak pas gegeven nadat de audicien duidelijk weet wat jouw verdere wensen zijn. Om hierachter te komen zal de specialist vragen stellen over jouw dagelijks leven en levensstijl. Onder andere op basis daarvan kan dan de keuze voor een type hoortoestel gemaakt worden.

Het hoortoestel dat is gekozen zal daarna op maat afgestemd worden op jouw gehoorverlies. Natuurlijk zal de audicien uitleggen hoe het hoortoestel werkt en hoe je het toestel het beste kunt onderhouden. Hier stopt het contact niet. Je kunt nog altijd langs gaan bij de audicien voor vragen en zij stellen uw hoortoestel dan ook nog graag bij mocht dit nodig zijn.

 

Audiciens online beschikbaar

Wanneer je door je drukke dagelijks leven geen tijd hebt om langs de zaak te gaan, of dit altijd vergeet, zijn er ook online audiciens beschikbaar. Zo is een hoortoestel aanschaffen bij Online Hoortoestel supermakkelijk! Je hoeft namelijk niet naar een fysieke zaak toe. Je kunt online een hoortest doen en een hoortoestel uitzoeken. Wanneer je deze keuze lastig vindt, kunnen de werknemers je altijd nog te woord staan via een onlinevideogesprek. De audiciens zijn in staat om jouw gehoorapparaat geheel op afstand naar jouw behoeftes in te stellen. De prijzen van de toestellen zijn gemakkelijk online te vinden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

 

Hoe weet ik of ik gehoorschade heb?

Soms is het lastig om te bepalen of het al tijd is om een gehoorapparaat aan te schaffen. Om er achter te komen of je misschien gehoorschade hebt, kun je in het dagelijks leven eens letten op de volgende dingen. Let bijvoorbeeld eens op het volume wanneer jij TV aan het kijken bent. Betrap je jezelf er misschien op dat je hem steeds een stukje harder zet? Daarnaast merk je misschien dat het lastiger is om achtergrondgeluiden te onderscheiden van geluiden op de voorgrond of hoor je vaker een geruis. Moet je vaker aan je gesprekspartner vragen om zich te herhalen omdat je het niet goed verstaan hebt? Dit zijn allemaal signalen die kunnen aangeven dat je gehoorschade hebt. Wacht dan ook niet te lang met het testen van je gehoor. Wanneer je eenmaal gehoorschade hebt opgelopen is dit namelijk niet meer terug te keren, alleen verdere schade kan voorkomen worden!