Behandeling acupunctuur Alkmaar

Ervaar je lichamelijke klachten of veel vermoeid en stress? Wellicht kan acupunctuur de oplossing voor je zijn. Deze traditionele Chinese methode heeft een holistische werking en bestrijdt zowel lichamelijke als mentale klachten. Bent je op zoek naar een praktijk acupunctuur Alkmaar? Hieronder wordt de werking van acupunctuur besproken en zal er worden uitgelegd hoe een behandeling bij een praktijk acupunctuur Alkmaar verloopt. 

Wat doet acupunctuur met je lichaam?

Met acupunctuur worden lichamelijke fysieke klachten behandeld door middel van naalden. Deze naalden worden geplaatst op drukpunten in het lichaam om zo de doorbloeding en stroming van energie te stimuleren. Door deze verbeterde doorstroming kunnen allerlei klachten worden behandeld. Heb je bijvoorbeeld last van rug- en klachten, dan worden de drukpunten op uw rug en nek behandelt. Ook hoofdpijn kan worden behandelt met acupunctuur, dan worden de naalden rondom uw voorhoofd geplaatst. Vaak worden ook andere drukpunten meegenomen, omdat alles in het lichaam in verbinding met elkaar staat.

 

Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke pijn die je kunt ervaren bij een acupunctuurbehandeling. De naalden zal je namelijk nauwelijks voelen, veel mensen voelen zelfs helemaal niets als de naalden in hun huid worden geplaatst. De naalden zijn namelijk zo dun dat ze vrijwel niet opvallen. Als je het toch nog spannend vindt, ga dan voor de behandeling in gesprek met uw gekozen consult acupunctuur Alkmaar. Uw behandelaar kan je helpen om over uw angst heen te komen. 

Moxa als aanvulling op acupunctuurbehandeling

Voor een verdiepende acupunctuurbehandeling kan je kiezen voor ‘moxa’. Deze methode wordt net zoals acupunctuur al duizenden jaren beoefend over de hele wereld. Bij moxa worden er Chinese kruiden gebruikt die zijn samengeperst tot een moxastick. Vervolgens zal deze stick worden aangestoken en worden daarmee de naalden verhit. De warmte versterkt de herstellende kracht van acupunctuur en kan zo dieper in het lichaam treden. 

 

Moxa ondersteunt de bestrijding van spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid, stress en griepsymptomen. Als de aanvulling van moxa op de acupunctuurbehandeling je aanspreekt, vraag dan aan de praktijk acupunctuur Alkmaar of zij deze mogelijkheid ook aanbieden. 

Hoe verloopt een behandeling acupunctuur Alkmaar?

Een afspraak maken voor acupunctuur Alkmaar doe je gemakkelijk online. Je zult vervolgens zo snel mogelijk worden uitgenodigd voor een eerste afspraak. De behandeling zal niet meteen plaatsvinden, eerst wordt er besproken wat je van de behandeling verwacht en wat uw klachten zijn. Zo kan de behandelaar de sessie geheel op uw wensen afstemmen. Vervolgens zal de sessie acupunctuur Alkmaar beginnen. 

 

Een acupunctuurbehandeling duurt tussen de 30 minuten tot 1 uur. Deze tijd verschilt per praktijk. Tijdens een sessie worden er tot 60 naalden in uw huid geplaatst, het precieze aantal wordt bepaald door uw klachten. Zoals eerder benoemd zal je geen pijn ervaren, maar kan je wel schokjes of tintelingen kunnen voelen. Dit voelt echter erg aangenaam, waardoor je je goed kunt ontspannen tijdens een behandeling. Je kunt de gehele behandeling met gesloten ogen blijven liggen. Als de behandeling effectief was, dan kan je met de consultant een vervolgafspraak maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een periodieke afspraak te maken, zodat je om de zoveel maanden zal worden behandeld voor uw klachten. Woon je overigens niet in Alkmaar maar in de Hofstad? Niet getreurd, er zijn namelijk ook tal van opties voor acupunctuur Den Haag.