Concentratieproblemen? Probeer dit eens!

Ken je dat gevoel dat je je gewoon niet kunt concentreren als je aan het werk bent? Of dat je simpelweg vergeet wat je moet doen? Dat is enorm frustrerend natuurlijk, want als je je niet goed kunt focussen, krijg je taken minder snel af en neem je ook minder informatie tot je toe. Vaak is er wel een oorzaak te vinden voor deze problemen, bijvoorbeeld vermoeidheid, het gebruik van bepaalde medicijnen of bijvoorbeeld een tekort aan vitamines. Gelukkig bestaan er genoeg manieren om te proberen van deze problemen af te komen. Probeer onderstaande tips!

Ontrommelen

Soms zijn concentratieproblemen toe te wijden aan allerlei losse eindjes in je hoofd. Je denkt over van alles en nog wat na, je piekert over bepaalde zaken of je ervaart op een bepaald moment veel stress. Hierdoor wordt het rommelig in je hoofd en kun je je niet meer goed focussen. Naast deze geestelijke ballast is er nog iets anders wat voor concentratieproblemen kan zorgen: rommel in je huis of kantoor. Een bureau vol met losse blaadjes zorgt ervoor dat je afgeleid wordt en je niet goed je werk kan doen. Bovendien draagt een rommelig huis niet bij aan een vredige mindset: plan daarom dagen in om op te ruimen en je zult merken dat het minder chaotisch wordt in je hoofd. 

Voeding en vitamines

Wat je eet en drinkt, is allesbepalend voor hoe je je voelt en ook voor hoe je eruitziet. Eet je ongezond, drink je veel alcohol of sport je weinig? Dan is de kans groter dat je lijdt aan concentratieproblemen of geheugenverlies. Gezond eten is essentieel om je goed te kunnen concentreren. Daarnaast is een gevarieerd dieet belangrijk: zo krijg je namelijk de verschillende benodigde vitamines binnen. Met name vitamine B12 is van belang. Vind je het lastig om hiervan dagelijks genoeg binnen te krijgen? Vitamine B12 supplementen slikken is dan een goede oplossing. Op curesupport.com kun je hier meer over lezen.

Ontspanning

Naast een drukke baan en kinderen waarvoor je moet zorgen, probeer je ook nog een sociaal leven te onderhouden. Hierdoor vergeet je om eens wat tijd voor jezelf te nemen. Doe dit wel! In het weekend mag je gerust niks doen: pak er een goed boek bij, kijk je favoriete film of ga juist voor een lange wandeltocht zodat je je hoofd even helemaal leeg kunt maken. Doe iets waardoor jij ontspant en aan helemaal niks denkt. Door te relaxen, kan je brein weer bijkomen en zich opladen. Als je brein zich niet kan verstellen, heeft dit een enorme impact op jouw concentratievermogen. Geef jezelf en je brein dus wat rust!