Hoe behandel je een beginnende kalknagel?

Bijzonder veel mensen zullen op een zeker ogenblik geconfronteerd worden met het verschijnen van een zogenaamde kalknagel of schimmelnagel. Wanneer dat het geval is zal meteen duidelijk worden dat deze aandoening er nu niet bepaald aantrekkelijk uitziet. Het spreekt dan ook voor zich dat je er graag alles aan zal willen doen om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Wanneer er sprake is van een beginnende kalknagel is dat doorgaans net wat eenvoudiger dan wanneer de aandoening reeds veel tijd heeft gehad om zich te kunnen manifesteren. Is er bij jou ook sprake van een kalknagel die nog maar begint door te komen? Dan zou de informatie op deze pagina je verder kunnen helpen.

Hoe herken je een beginnende kalknagel?

Is er sprake van een beginnende kalknagel? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze zich zal uiten onder de vorm van een verdikte, brokkelige en bovendien ook geel verkleurde nagel. In zeer veel gevallen is het zo dat de nagel is aangetast door de zogenaamde candida schimmel. Bovendien kan ook een typische voetschimmel zoals bijvoorbeeld dermatofyten ervan aan de basis liggen.

Er zijn in de praktijk tal van verschillende zaken die aan de basis kunnen liggen van een beginnende kalknagel. Wanneer er sprake is van de dermatofyten schimmels zal je kunnen vaststellen dat bijvoorbeeld zweten aan de basis kan liggen van de schimmel. Daarnaast kunnen ook kleine verwondingen daarvoor zorgen net als nauw contact met een persoon die reeds besmet is. Ook een slechte hygiëne zou in de praktijk aan de basis kunnen liggen van de aandoening.

Voor welke symptomen moet je aandachtig zijn?

Wanneer ook jij geconfronteerd wordt met een beginnende kalknagel zal je kunnen vaststellen dat er daar verschillende symptomen bij aan de basis liggen. Enkele symptomen waar je aandachtig voor moet zijn, zijn in de praktijk dan ook de onderstaande:

  • Een gedeeltelijke of mogelijks volledig verdikte nagel; 
  • Een bruinkleurige verkleuring van de nagel; 
  • De nagel die duidelijk tekenen van vervorming laat optekenen;
  • Afbrokkeling van de teennagels; 
  • Nagels die ontstoken zijn en pijnlijk aanvoelen;

In ernstige gevallen zal je tot de conclusie komen dat de nagel zelfs volledig kan loslaten. Heb jij te maken met dergelijke symptomen? Wees dan in ieder geval aandachtig voor een kalknagel!

Hoe behandel je een beginnende kalknagel?

Er zijn op de markt tegenwoordig best een aantal verschillende behandelingen terug te vinden die je kunnen helpen bij het aanbinden van de strijd met een beginnende kalknagel. In het merendeel van de gevallen wordt er bij een beginnend exemplaar voor gekozen om gebruik te maken van een antischimmelzalf. Voor een dergelijke zalf geldt dat ze doorgaans zeer efficiënt werkt wanneer er sprake is van een startende schimmel- of kalknagel. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een speciale anti schimmel nagellak. In tegenstelling tot wat er in de praktijk vaak wordt gedacht is het zo dat dit niet alleen interessant is bij dames, maar ook bij mannen. 

In ieder geval, wil je ervoor zorgen dat jouw beginnende schimmel- of kalknagel op een zo efficiënt mogelijke manier kan worden behandeld? Dan moet je er vooral rekening mee houden dat je de behandeling niet onderbreekt. Dan zou je zomaar even helemaal opnieuw moeten beginnen.