Wanneer heb ik als oudere precies een gehoorapparaat nodig

Een hoortoestel is nodig als er sprake is van een gehoorverlies van 35 decibel of meer. Om vast te stellen of dit het geval is kun je langsgaan bij een gecertificeerde audicien. Of een hoortoestel werkt hangt af van de reden waardoor je gehoor verslechtert. Gehoorverlies door ouder worden komt het meest voor. Bij deze vorm van gehoorverlies kan een hoortoestel helpen. Bij een bekende hoorwinkel in Tilburg wordt het hoortoestel aangepast op je gehoor. Hoortoestellen helpen vaak goed wanneer je met één persoon praat. Als er meerdere geluiden zijn kan het ook met hoortoestel moeilijk zijn om iemand te verstaan.

 

Waar moet ik naartoe voor een hoortoestel?

Voor een hoortoestel is het belangrijk om naar een gecertificeerde audicien te gaan. Als je ouder dan 67 jaar bent kun je daar zonder verwijzing van een huisarts of KNO-arts terecht. Indien je jonger bent dan 67 jaar, maar toch het vermoeden hebt dat je last hebt van een slecht gehoor heb je een verwijzing nodig. Deze verwijzing kan je krijgen van je huisarts of een KNO-arts.

 

Hoe bereid ik me voor op een bezoek aan een audicien

Als je naar een bekende hoorwinkel in Tilburg gaat voor een hoortoestel is het verstandig om je daarop voor te bereiden. Je kan een partner of familielid meenemen. Zij kunnen je helpen met het onthouden van de informatie en het stellen van vragen. Ook is het belangrijk om vooraf te bedenken wat je belangrijk vindt. Dan kan de gecertificeerde audicien hier rekening mee houden. Wil je gesprekken kunnen voeren in een luidruchtige omgeving, een vergadering kunnen volgen of is je gehoor belangrijk voor je hobby’s? Hoe beter je audicien je begrijpt hoe beter je geholpen kan worden. De bekende hoorwinkel Tilburg zal altijd samen met jou naar een passende oplossing voor je gehoor zoeken.