Wat is een haartransplantatie mannen?

Wat is een haartransplantatie mannen? Veel mannen hebben last van haaruitval en dit komt niet veel voor bij vrouwen. Een terugvallende haarlijn of een kale plek op je hoofd kan voor veel onzekerheden zorgen. Mannen zijn anno 2022 meer bezig met hun uiterlijk en kaalheid is vaak iets vervelends. Een haartransplantatie mannen is de ideale oplossing voor mannen die wat willen doen aan hun kaalheid. Op deze manier kun je de kaalheid oplossen en kun je weer genieten van een bos haar. Wanneer je een haartransplantatie overweegt is het erg belangrijk dat je je goed laat informeren. Een eerlijk advies over de mogelijkheden is belangrijk, zodat je weet wat het resultaat wordt. Hoe werkt een haartransplantatie? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt een haartransplantatie mannen?

Als je als man een haartransplantatie wilt, is het misschien wel interessant om te weten hoe dat nu precies in z’n werk gaat. Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes van de ene kant naar de andere kant gebracht. Vaak worden ze vanuit de haarkrans overgeplaatst naar de behandel bestemming. De haartjes die in de haarkrans groeien zijn een stuk sterker dan je normale haren. Zo zijn ze sterk en zijn ze immuun tegen haaruitval en dit is natuurlijk hartstikke handig. Dit betekent dat ze op hun nieuwe locatie ook niet meer kunnen uitvallen en veel haren produceren, ideaal toch? Iedere kliniek voert deze transplantatie anders uit en er zijn verschillende geschikte methodes. Afhankelijk van waar je de haarzakjes nodig hebt, wordt er een methode afgesproken met de arts.

Wat gebeurt er bij een transplantatie

Haarzakjes worden ook wel grafts genoemd en hiervan heb je er niet veel. Je hebt er ongeveer 5500, die gebruikt kunnen worden voor een haartransplantatie mannen. Het is dus beperkt en daarom is het belangrijk dat de behandeling een succes wordt. De deskundige weet precies hoeveel haarzakjes hij moet gebruiken. Te veel haarzakjes verplaatsen kan zorgen voor schade aan de zakjes, waardoor het geen mooi resultaat wordt. Als je een kliniek aan het uitzoeken bent, is het van belang dat je kijkt naar het portfolio. Hier kun je zien hoe ze de vorige klanten hebben behandeld. 

De kosten van een haartransplantatie mannen

De kosten van een haartransplantatie mannen kunnen snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Het is namelijk afhankelijk van verschillende dingen en de behandeling duurt ongeveer 8 uur. Het is een lange zit en er zijn meerdere sessie nodig om de haartransplantatie te voltooien. Een haartransplantatie mannen kost gemiddeld genomen rond de 1400 euro, maar dit verschilt per aanbieder. Ook ligt het eraan hoeveel haarzakjes je nodig hebt en hoelang de chirurg hiermee bezig is. Hoe meer haarzakjes je laat verplaatsen, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Voordat je een haartransplantatie neemt, is het verstandig om te kijken naar de kosten. Je kunt hiervoor eventueel offertes aanvragen bij verschillende klinieken. Let wel op, want kwaliteit gaat natuurlijk boven de kosten en je wilt natuurlijk een prachtig resultaat krijgen.